Článek Experiment 1: Koláč obecný zdravý

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Experiment 1: Koláč obecný zdravý

26. 10. 2015 - 13:55

nekra: Tak zezačátku ten recepct vypadal dobře, ale když je tam spousta skořice, tak to bych nejed.
Taky mne na tom receptu zaujaly některé položky (krom skořice, která je pro mne fuj). Položka první - chudáci lidi, co nemají 3 dcl hrnky. Jakoby nestačilo, že té mouky má být 6 dcl :/.
Položka čtvrtá - rozmixované mrkve. Co na to používáte za hardcore mixér? Banán je oproti mrkvi měkký, ten se rozmixuje snadno.
Položka sedmá - namixovaná s ČÍM? Ta lněná semínka.

Aha, tak až teď si všímám, že ten koláč nemá těsto . Tak to je fakt drsný. Banán je obvykle sladkej dost sám o sobě, takže to chápu, že se to nemusí sladit.

"To be continued" bude to ovládnutí světa :O ??

---
nekra.pise.cz

26. 10. 2015 - 14:52

sayonara: Máme normální tyčový mixér Bosch s nástavcem na sekání oříšků. Namixovaná jakože rozmixovaná.

A hrníčky jsou to takové ty normální, co se používají na malý ranní čaj.

Ještě uvidím, čeho se bude týkat TBC.

---
sayonara.pise.cz

26. 10. 2015 - 15:07

nekra: Tyčový mixér věřím. Ale rozmixovávat lněná semínka, když to jsou bez mixování "malé mrchy" - proč :O ?? Domnívám se, že by tam mohly být v celku a vůbec by to nevadilo.

Co to je "normální hrnek"? (Že by měl tvar Gaussovy křivky ?) Máme doma více druhů hrnků, některý dole zaoblený, některý válcovitý, taky "miskovitej" i zvonovitě se rozšiřující nahoru, ale i když první dva druhy považuji za dost klasický, ani jsem zatím nezkoumal, jestli mají všechny stejný objem. (Dobrý nápad na pokus.) To už by mi fakt přišlo jednodušší naměřit šest dcl, tedy 600 ml na odměrce, než řešit, jaký je objem kterého hrnku .

Na článek o tuberkulóze se těším . Přesto doufám, že o ní budeš šířit nanejvýš informace či příběhy, nikoliv nemoc samotnou.

---
nekra.pise.cz

26. 10. 2015 - 15:52

sayonara: Nejsi náhodou matfyzák? Prostě standardní, nejčastěji zastoupený hrnek ve většině krámů. Já zase třeba nemám odměrku, protože je moc jednoúčelová a zbytečně tak zabírá místo.

Lněná semínka se mixují, protože v opačném případě projdou trávicím traktem beze změny. Klidně si udělej experiment, ale prosím bez fotek.

---
sayonara.pise.cz

26. 10. 2015 - 19:35

nekra: Co ti vadí na fotkách hrnků?
Experiment s fotkami bude působit důvěryhodněji .

---
nekra.pise.cz

27. 10. 2015 - 11:31

sayonara: Nevermind, zrovna fotky hrnků jsem neměla na mysli...

---
sayonara.pise.cz

26. 10. 2015 - 14:16

zo: Jej, skořici mám, narozdíl od Nekry, ráda, tak že bych to vyzkoušela?
Jen jsem zjistila, že jsem v životě neviděla lněná semínka, kde se to dá sehnat? A neobešel by se koláč bez nich?

---
zo.pise.cz

26. 10. 2015 - 14:54

sayonara: Skořice tam být nemusí, ale já ji zkouším dávat do všeho.

Lněná semínka jsou takové ty malé mrchy, co máš třeba na kaiserkách. Prodávají to ve zdravé výživě i normálních supermarketech. Nemusí tam být, první verze byla bez nich, ale pak jsem si všimla, že je ještě mám, tak jsem je tam přihodila. Určitě znáš tu pohádku o tom, jak pejsek s kočičkou pekli dort.

---
sayonara.pise.cz

26. 10. 2015 - 15:55

rebarbora: Hezké A nějaká fotodokumentace experimentu by nebyla?

---
rebarbora.pise.cz

26. 10. 2015 - 16:13

sayonara: Nebyla, vždycky totiž zmizel dřív, než mě to napadlo vyfotit. Fotodokumentace bude, až bude dokonalá i estetická stránka experimentu.

---
sayonara.pise.cz