schyzofrenyk: Nevím, jak se to má s legislativou ve školkách, ale v restauracích je omezená doba od uvaření, po kterou se může jídlo podívat. Ve školkách by podobný problém mohl být s přineseným jídlem. Hádám, že důvodem k omezení v restauracích je, že v jídle se po uvaření i při dobrém skladování mohou relativně snadno množit bakterie, které by se sice měly zničit důkladným ohřevem, ale právě dobré skladování a důkladný ohřev asi není jednoduché zajistit. Mikrovlnky s tím mají zvlášť velký problém, protože jídlo prohřejí do cca jednoho centimetru.
Tlačit školku ke zlepšení stravy bude složité, protože pro některé z rodičů by určitě bylo složité platit za stravu dítěte větší částky.
Co si myslíš o dětských klubech a podobných alternativách ke školkám? Možná by mohly vyhovět díky tomu, že jsou pro menší počet dětí a mohou si dovolit být flexibilnější.