27. březen 2018 | 21.58 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Naprosto běžným, takřka každodenním problémem každého vegana, jak by mohli někteří zde přítomní potvrdit, je neustálá hrozba uvíznutí na pustém ostrově, kde není k jídlu nic jiného než krávy, psi a děti. Samotnou mě to potká minimálně třikrát do týdne, a to byste nevěřili, jak těžké je se v takovém případě rozhodnout, koho začnete pojídat jako prvního! Já to vždy řeším tak, že své spolubydlící začnu požírat od nejmasožravějšího k tomu nejbýložravějšímu, případně od potenciálně nejnebezpečnějšího k nejméně nebezpečnému, ale tohle je na zvážení každého, protože třeba děti prý chutnají jako ryby, takže to by taky stálo za zvážení.
Všechny tyhle svízele mě inspirovaly k tomu, abych sepsala seznam deseti poživatelných věcí, které bych si s sebou vzala na pustý ostrov za předpokladu, že bych jich pak měla neomezené množství. Pomůže mi to totiž rozřešit mé dilema, co budu jíst, až se zase ocitnu někde uprostřed Tichého oceánu.
- Avokádo. Tak do tohoto zeleného pokladu jsem se zamilovala takřka na první kousnutí. Jakmile ráno začne avokádovou pomazánkou, klidně mi může spadnout tofu do kanálu, a pořád to bude vydařený den.
- Kešu ořechy. Vlašské ořechy nakonec prohrály, protože jsem na ně trochu alergická a kdoví, co by se mnou udělaly nezřízené vlašské orgie.
- Červená čočka. Protože ze všech čoček mi přijde asi nejpraktičtější. Jsme přeci na pustém ostrově, ne? A navíc... Je to červená čočka!
- Pšenice. Protože doufám, že se mi na tom pustém ostrově podaří vyvinout takovou monocivilizaci, že budu schopná postavit pec a něco upéct. Navíc lepek hezky lepí, takže zabiju několik much jednou ranou, stačí trochu patlání a můžu si vyrobit spoustu věcí. A takové pšeničné placky s avokádovou pomazánkou, mmm...
- Česnek. A to nejen proto, že odhání upíry, ale také proto, že je zkrátka geniální. S trochou fantazie by se mohly dát vyrobit čočkové placičky s moukou a česnekem. Nějak to fungovat musí.
- Jablka. V jabloňovém háji totiž můžu pak relaxovat a popíjet island-made calvados. Nebo jablečné víno. Prostě doufám, že mi z toho nevyleze ocet. A pokud ano, můžu zkusit zaimprovizovat tropický štrůdl.
- Mrkev. Zelenina musí být. Navíc mrkev je super. Je oranžová. A dobrá.
- Brokolice. Jo, čtete správně. Tahle zelená potvora, kterou spousta lidí nesnáší, patří do mé top desítky. Navíc železo. A vápník. Prostě musím uvažovat robinsonovksy.
- Hroznové víno. Co by to bylo za pustý ostrov, kdybych se na něm tu a tam nemohla střískat dle libosti. A v syrovém stavu je taky super.
- Zázvor. Kdoví, na jakém ostrovu zase uvíznu, a když tam bude zima, zázvorový čaj s jablky se hodí.
Tak to by bylo všechno. Nic se mi nemůže přemnožit a sežrat mě, takže myslím, že bych nějakou dobu na tom svém ostrově vydržela. A co vy, jakých deset poživatin byste si vzali s sebou na pustý ostrov?
Zpět na hlavní stranu blogu