fluffy-vegan: Jú, to vypadá dobře a jednoduše, zkusím to navrhnout mýmu dietologickýmu guruovi :)
sayonara: Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jak to dopadlo. Já se chci zítra pustit do upgradu na plnohodnotné jídlo, jelikož mě naštval děda, který prohlásil něco ve smyslu, že to určitě bude hnusné.
sayonara: Tak tedy update mého experimentu: Vyrobila jsem karbanátkoidní koule dle receptu a k nim cuketovou omáčku (rozmixovaná cuketa s česnekem, provensálskými bylinkami a solí). Jako přílohu jsem uvařila tagliatelle. Bylo to dobré, jen k tomu mám důležitou poznámku - je lepší, když se použije míň fazolí a víc brokolice nebo cibule (ve výsledku tam není ani moc poznat, o kterou zeleninu se jedná, je tam víceméně z toho důvodu, aby karbanátky odlehčila). Jsou pak lehčí a předpokládám, že mají i "klasičtější" chuť.
fluffy-vegan: Wow, to zní dost dobře, kdyby nebylo tak pozdě, tak bych asi musel podniknout reprodukci receptu. Pro vědu, samozřejmě :-D