Originální fazolové karbanátky by Ereandil

8. září 2017 | 13.52 |
blog › 
Cuisine › 
Originální fazolové karbanátky by Ereandil

Pokračuji zdárně ve své podvratné činnosti - vaření a vymýšlení nových receptů. Normálně se s jídlem nechlubím, fotky na Instagram nedávám, ale myslím a doufám, že tímhle tu aspoň pár lidí potěším. A tentokrát se mi také konečně podařilo to, po čem jsem tak dlouho toužila, a sice vymyslet něco vlastního, nového, co nikdo přede mnou ještě nedělal, nebo se s tím alespoň nepodělil se světem Internetu.

Vytvořila jsem karbanátky a poté, co jsem zjistila, že jsou moc dobré, a snědla asi tři, jsem začala hledat, jestli už je náhodou někdo nevymyslel. Na prvních několika stránkách Google vyhledávače nebyly, takže jsou moje. Recept a laboratorní postup výroby je zde:

Suroviny

Hrnek červených fazolí

Půlka brokolice

Menší cibule (neměla jsem ji, ale předpokládám, že to s ní bude ještě lepší)

Cca 2/3 hrnku hladké mouky

Olej vhodný na pečení (nenapadlo mě to včas, ale vylepší se to ještě víc)

Kypřicí prášek

Majoránka dle libosti

Česneku tolik, až se z těsta kouří

Pepř a sůl

Fazole namočte minimálně přes noc. Mějte na paměti, že tyto zvětší svůj objem přibližně dvakrát, takže se vody nebojte a pořádně fazolky zalijte. Pokud nemáte červené fazole, nezoufejte a použijte jiné, jsem si téměř jistá, že to bude fungovat se všemi (samozřejmě kromě zelených lusků). Dokonce i s čočkou by to mohlo fungovat. V den experimentu dejte fazole vařit a zatím si můžete mixovat brokolici, česnek, a co je praktické, smíchat si obsah sáčku kypřicího prášku s moukou. Já jsem na to opět zapomněla, a bývalo by mi to ušetřilo chvilku, jelikož jsem musela dát pozor, abych ho rozmíchala rovnoměrně. Až se vám fazole uvaří, namixujte je taky (pozor, po uvaření jsou horké!) a vše důkladně promíchejte. Výsledkem by měla být přiměřeně tvarovatelná hmota, z které se vám podaří uválet kuličku. Pokud se drobí, přidejte trochu vody nebo oleje, pokud je to kejda blemcavá, přisypte mouku.

Množství surovin berte s rezervou, já nerada vařím podle receptů (protože nejsou moje a není to taková zábava), občas je to takové paprťála paprťála jako z Pekařova císaře ve stylu "co to jenom udělá, když tohle smíchám s tímhle a naprosto překopu tenhle recept". Nejsem ale žádný Babica, to zase pozor. Prostě dejte na vlastní chuť a čich, vzhledem k tomu, že v receptu se nevyskytuje maso ani vejce, můžete těsto bez obav ochutnávat i tepelně neupravené (takže řádit mohou i těhotné, Vlčí ženo!).

Z výsledné hmoty vytvarujte karbanátkoidní objekty a dejte je péct na 170 °C, dokud nebudou hotové. Pak si je dejte, s čím uznáte za vhodné, třeba s nějakým česnekovým dipem. Whatever.

Chci tento recept povýšit na kompletní jídlo tím způsobem, že k němu udělám omáčku z cukety, česneku a nějakého koření, co mi zrovna bude sympatické, z těsta vyrobím kuličky a celé to budu podávat se špagetami. Mělo by to fungovat.

Bon apétit!

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

Komentáře

RE: Originální fazolové karbanátky by Ereandil fluffy-vegan 08. 09. 2017 - 20:22
RE: Originální fazolové karbanátky by Ereandil melancholicka 10. 09. 2017 - 15:45
RE: Originální fazolové karbanátky by Ereandil sayonara 10. 09. 2017 - 16:24
RE(2x): Originální fazolové karbanátky by Ereandil sayonara 11. 09. 2017 - 17:30
RE(3x): Originální fazolové karbanátky by Ereandil fluffy-vegan 11. 09. 2017 - 22:42